onsdag 5 september 2012

Grova Tekakor

Nu i eftermiddag så har jag bakat tekakor att frysa in.
De är så enkla att göra, samt att det går fort.


Ingredienser
50 g Margarin
2 dl Mjölk
25 g Jäst
1 msk Socker
1 krm Salt
2 dl Grahamsmjöl
2½-3 dl Vetemjöl

Tillagning
Smält margarinet i en kastrull.
Häll i mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen och rör ut den.
Tillsätt torringredienserna.
Ställ degen att jäsa i 10 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Rulla ut och dela den i 6 delar.
Forma till bollar och klappa ut till kakor.
Lägg de på plåten och nagga med en gaffel.
Låt kakorna jäsa under bakduk i ca 10 minuter.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
Lägg kakorna på galler och låt de svalan under bakduk,

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...