måndag 25 februari 2013

Jonas Alias Jonah


Kul när man upptäcker gamla vänner på Youtube.
Jonas som sjunger här på videon från Pride 2011 lärde jag känna sommaren 1997 när jag var med och jobbade på MHF Turnén, då var han med som dansare med några till.
Oförglömliga minnen å en sommar att minnas....det är ju bara 16 år sedan....

söndag 24 februari 2013

En Vecka idag....

.....ja idag är det en vecka sedan jag var in till akuten.
Snäll granne som jag har så körde han in mej, å efter 3 timmars väntade fick jag komma in på ett rum. Prover togs å även blodtryck, feber, EKG, Saturation....en timme senare fick jag träffa läkaren....då alla möjliga frågor ställdes....
Bilden är lånad från Nio Månaders Väntan

Vid midnatt var han iväg å kollade proverna, då han kom in tillbaka fick jag höra att nu hade fått ett svar på mina symtom. Kändes som en sten släpptes från mitt bröst.
Jag har lågt blodvärde, mitt värde låg på 92 å som kvinna ska man ju ligga på strax under 120

Symtom jag har är
- Trötthet
- Orkeslös
- Yrsel
- Blir lätt andfådd
- Hjärtklappning
- Huvudvärk
- Öronsus

Det är typiska symtom på just Lågt Blodvärde, vilket jag har.
Så nu är mina papper skickade till min Familjeläkare för vidare utredning om VARFÖR jag har lågt värde. Men kan inte neka till att oron ligger å gnager i mej, om varför jag har ett sådant lågt....

tisdag 5 februari 2013

Semla á La Arla


  • Bilden är lånad från Boråsbloggarna.

  • Ingredienser
  • 75 g Svenskt Smör från Arla
  • 2 dl Arla® mjölk
  • 25 g jäst
  • 12 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • ev 12 tsk stött kardemummakärnor
  • 1 st ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st uppvispat ägg till pensling

Fyllning:

  • 12 dl Arla® mjölk
  • 75 g mandelmassa
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • florsocker

Tillagning:
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, ev kardemumma,  ägg och 6 dl av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 12 runda släta bullar. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.

Receptet kommer från Arla.

måndag 4 februari 2013

20 Års Jubileum

Helt otroligt att det är 20 år sedan jag slutade i nian, känns som det var igår vi hade avslutningen och jag hoppade omkring på kryckor.

Men så idag damp det ner en inbjudan från Pigalle till vårt jubileum nu i vår. Tydligen så är det inte bara min klass som ska vara med, utan alla skolor runt omkring här - så då får man ju även träffa gamla gymnasieklasskompisar oxå.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...